torek, 21. junij 2011

plavutke, maska, brisača, kopalke, TRAVELKA!

HA! Končno mi je uspelo priti za računalnik. Vuccini se je za nekaj časa potuhnil, pravi, da mu je vroče in je utrujen, zato večino dneva prespi. Jaz se ne dam! Zadnje časa veliko vrtnarim, prav zares! Tit in Iris sta me s pridelki, ki pridno rastejo, čisto zasvojila. In naj poudarim, da je domača paprika najboljša, mljask!
Pred nekaj minutami me je zasvojila tudi Tina, ki je fotografirala najnovejše Vuccinelijeve zakladke. TRAVELKE! Povedala mi je, da brez nje nikamor ne smem. Stvari, kot so plavutke, maska, brisača in kopalke, so na morju obvezne, pridružuje pa se jim tudi majcena Vuccinelka, obvezno pisana in živahna, v katero lahko spraviš dokumete in cekinčke. Skriješ jo pod majčko, zato ni vrag, da bi ti kdo kjerkoli karkoli sunil! Še letos jo preizkusim, če me bo moja predraga družinica vzela s seboj na potovanje!
Zadnjič sem prisluškovala v kuhinji o načrtih, vendar o nama z Vuccinijem ni bilo govora. Ležala sem na ploščicah sredi kuhinje, kjer sem se hladila, in ujela letalo, Španijo, Korziko, vlak, ladjo, Maroko, morje in številke, ki mi niso prav nič povedale. Z Vuccinijem sva majhna, z nama ni posebnih stroškov, razen briketov za na pot, pa še za te imam našparano v šparovčku pod Tinino posteljo. Kam bomo torej šli? Mmmm, po Maroku mi zelo diši. Sem malo pobrskala po spletu, še v knjižnico bi se po vodiče napotila, če bi se lahko. Bom morala prositi koga od domačih, potem pa se bom jaz odločila, v katere neznane kraje se bomo podali, če se nihče drug ne more.

In Travelka bo prva stvar, ki bo v mojem malem nahrbtniku. Seveda, tudi nahrbtniček imam – Vuccinelijev, seveda skrit pod posteljo, saj bi me prav debelo pogledali, če bi vedeli za vse moje načrte. In upam, da jim ne bo padlo na misel, da bi nama omislili kakšno mačjo varuško! V trenutku spakiram kufre, plavutke, masko, brisačo in kopalke ter odpotujem na morje! MeOw!!

P.S. Želim vam odbito pustolovsko poletje! Pozdravite kače, tigre, leve, volkove, ribe, kite, rake, štorklje in kanarčke tudi v mojem imenu!

Poljubček, Neli



sobota, 11. junij 2011

(Pre)lep dan za žreb ...


Tonja, čestitamo! Naj ti Blazinelkica dobro služi in te popelje v neskočne poletne sanje ...
P.S. Javi se na vuccineli@gmail.com, da se dogovrimo za prevzem!

Prelep vikend vam želiva
Vuccini&Neli