sobota, 16. julij 2011

Čofotat in se z ribami igrat

To je bistvo letošnjih kosmatih počitnic, ki si jih bova privoščila tudi midva z Neli. O, ja! Nikar ne mislite, da midva med krempeljci nimava plavalne kožice kot žabec Janko, ki se vsak dan, znova in znova vrača v sosedov ribnik, čeprav se ga soseda vsak dan skušata znebiti tako, da ga odneseta »daleč« na travnik (beri 50 metrov). Ni kaj, fino mu je! Tako kot bo fino nama. 

Velika sončna očala sva si že kupila, prav tako nama je Tina priskrbela brisački, na katerih se bova sončila, kangljice, s katerimi bova delala peščene potičke, grabljice, masko in dihalko, predlagala pa nama je tudi, da si izbereva vsak svojo Travelko, v katero bova vse te mini stvari spravila. Mini, ker sva majhna, seveda. 

Kam se bova podala, naj ostane skrivnost, zato pa si vendar privoščimo težko prigarani in zasluženi oddih – paparacev v bližini vendarle ne želiva.

Šalo na stran, stvar je resna, jutri se podajamo na pot, na koncu katere nas čaka nepopisna sproščenost, vonj po morju (in ribah, mljask – to se jih bom najedel), odkrivanje novih zakladnic, tudi švicanje in nenehno mazanje s sončno kremo, trop komarjev, ki jih, mimogrede, neznansko sovražim, toda vse to, z vsemi nezgodami, minutami tečnosti, veselja, sreče in uživanja, je nepozabna slika, ki si jo vsak leto za letom shranjuje v album z napisom Moje najboljše počitnice

Prav zares, ne skrbi me, ali bo sonce ali dež, bo morje slano ali sladko, bodo makaroni na mini štedilniku za kampiranje premalo kuhani ali preveč. Do zdaj sem na te stvari vedno pozabil, zakaj čofotanje in neizmerna radost, ki jo prinašajo počitnice, sta vse, kar poleti iščem.  In bom letos tudi našel!

Ne pozabite shraniti prekrasnih spominov, naj bodo lepi ali grdi, nepozabni vsekakor so.  Čofotajte ter se z ribami, raki in morskimi konjički igrajte!

P.S. Vrnemo se kmalu in obljubljamo, da s seboj prinesemo še več ustvarjalnosti!
Poljubček, Vuccini in Neli, MjAwK!