četrtek, 28. februar 2013

Slastni taquitosi nabritosi


Kot obljubljeno. Čeprav malce pozno.

Če si želite ob posebnih priložnostih ali na sončno nedeljo presenetiti svojo boljšo mačjo polovico, kosilce pripravite v mehiški preobleki. Nič goveje juhe, nič govejega mesa in pečenke, nič tenstanega krompirja. Šik po mehiško.

S Tino sva taquitose nabritose, kot sva jih poimenovala, pripravila za rojstni dan, ki ga je praznovala njena mami skupaj z Vuccinelijevo triletnico šiviljske obrtne dejavnosti. Bogsigavedi, kje je staknila ta krasen recept. Sploh nočem vedeti, saj se tako božanskim jedem pač ne gleda med zobe. Da preidem k bistvu – v naslednjih vrsticah vas čaka mehiški recept, nadenite si sombrerote, tequilo na mizo in gremo – OPA!

Taquitosi nabritosi po Vuccinelijevo

Potrebujete:
- Piščančje prsi
- Mlado špinačo (lahko tudi zmrznjeno, da ni dela s čiščenjem in kuhanjem etc.)
- Češnjeve paradižničke
- Koruzo (1 konzerva)
- Čajno žličko paprike
- Čajno žličko česna v prahu
- Čajno žličko čilija
- Olivno olje
- Jalapeno poper
- In tortilije

S podrobnejšimi količinami vas težko seznanim, saj sva s Tino kuhala po občutku in med kuhanjem se je med nabritosi zagotovo znašla tudi kakšna moja bleščeča oranžna dlaka. Ups! Nič povedat!


Skratka.
Piščančje prsi sva narezala na drobne koščke, jih začinila s soljo, poprom, nekaj paprike in kanila kapljico ali dve tabasca. Vse skupaj sva malce premešala, kanila še kapljico ali dve olja na ponev in jo podkurila. Piščančje prsi sva nato podušila in popekla, medtem pa sva na drugi ponvici po navodilih odtajala še mlado zmrznjeno špinačo, da se je tudi ta lepo dušila.

Nato sva vse skupaj ohladila in na male kosce narezala še mocarelo in gaudo. Špinačo sva dala v eno posodo, v drugo pa stresla na drobno narezan paradižniček in koruzo ter vse še malce začinila s česnom v prahu. Ko sta bili »mešanici« v posodah nared, sva jim primešala še piščančje meso, mocarelo in gaudo. Lahko kot peresce, kajne?

Potem sva vzela tortilije, jih prerezala na pol in si zavihala rokave. Vsak je v tortilije zvil svojo mešanico – jaz špinačno, Tina paradižnikastokoruzno. Žlico mase enakomerno razporedite po ravni strani tortilije, torej po prerezani strani, in preprosto zvijete proti polkrogu. Morda boste morali za začetek kakšno speti z zobotrebcem, a če jih boste nalagali v pekač eno poleg druge, niti to ne bo potrebno. Ko bodo nato taquitosi stisnjeni eden zraven drugega, kot sardele v konzervi, ki jo poleti kot za stavo pohrustate v senci na plaži, jih s kuhinjskim čopičem premažete le že z olivnim oljem. In to je to! Skoraj ste že zmagali!
Pekač le še položite v pečico, ki ste jo poprej ogreli na … uummm … 200 – 220 stopinj Celzija, in taquitose popečete od cca. 10 do 20 minut oziroma dokler zlato ne porumenijo in se spremenijo v nabritose. In to je res to!


No … še nekaj je. Da ne boste brezdelno mijavkali medtem ko bo pečica delovala s polno paro – pripravite si še okusno domačo salso – polovico lončka kisle smetane z metlico fino zmešate, dodate žličko majoneze, poper po okusu, česen, koper in drobnjak – po želji še kakšno mehiško začimbno mešanico – in to je to. Lahko kot peresce.

Še skleda bogate solate. In kosilce je nared. Pa buen apetito ali kako se že reče – Taquitos nabrrrritos!

Puurrrrr, Vuccini (>'.'<)

Ni komentarjev:

Objavite komentar